vrijdag 5 september 2014

Easy Beauty tips.♥

Hi bloggers! 
Eerst en vooral: Sorry dat ik al een weekje niets meer schreef, maar zoals jullie wel weten is school terug begonnen en is het zeer druk geweest. Daarom is dit een soort 'goedmaak' berichtje waar ik wel wat tijd in heb gestopt. Het is inmiddels vrijdag avond, geen huiswerk dus! Yeah, Let's blog!

Zonder beauty zijn wij- fashionista's- wel degelijk niets. Je kan de tofste kledij dragen, 
maar als je er niet netjes uitziet, is heel je outfit verpest. 
Daarom heb ik voor jullie een berichtje over beauty geschreven, maar ik heb het niet te 
moeilijk gemaakt. Ik ga jullie niet vertellen hoe je make-up moet op doen om naar de fashion 
week in New York te gaan ofzo, neen. Ik vertel jullie gewoon kleine dingen om je huid te 
verzorgen en een klein beetje make-up, dagelijkse make-up dus.


Zijn jullie benieuwd? Kijk dan snel verder!Ik ga jullie gewoon vertellen wat ik nog weet van in het boek van Lauren Conrad en wat ik dagelijks doe.

De verzorging van je gezicht

1) Het reinigen
♥ Als eerste moet je je gezicht elke ochtend en avond best reinigen. 1x per dag is ook goed, maar als je erg veel last van acne hebt, is 2x per dag toch beter! Kies je voor 1x per dag? Dan zou ik persoonlijk voor 's avonds kiezen. Als je overdag een beetje make-up op doet, moet je die er zeker iedere avond af doen en goed reinigen, vandaar dat ik 's avonds beter vind.
Zoals ik net al zei, als je make-up op hebt gehad, moet je die er altijd goed af doen 's avonds! Anders ga je meer oneffenheden en acne krijgen, dus je kan gerust wat make-up dragen, maar vergeet hem er dus niet af te doen. Als ik een lange en zware dag heb gehad, heb ik de neiging om 
's avonds direct in mijn bedje te kruipen, maar je mag het echt niet vergeten!

Dit doe je met een gel, die een soort zeep voor jouw gezicht is.
Ik heb deze reiniger van vichy:

(het is een soort spuitfles, zoals je kan zien, ze hebben die ook in een gewone tube).

♥ Hoe ga je te werk?
Je maakt jouw gezicht eerst even nat. Dan spuit je wat op jouw handpalm, je wrijft ermee met jouw handen tot de gel echt zeep is geworden (en dus een witte kleur heeft). Dan smeer je het op jouw gezicht, en je masseert jouw gezicht ook een beetje, doe het wel zachtjes. Na een minuutje kan je stoppen, en dan zie je als je eventjes niets doet, dat het wit van de gel doorschijnend word. Je spoelt het gewoon meteen af met water (ik weet niet koud of warm, maar ik doe het altijd met koud). Dan neem je een handdoek, en droogt jouw gezicht door te deppen, je gaat dus niet wrijven tot het droog is, maar je gaat deppen.


2) Het scrubben
♥ Na het reinigen komt altijd het scrubben. Voor jouw gezicht koop je best een gezichts scrub, maar het gaat ook met een body scrub. Heb je veel oneffenheden? Kies dan voor een scrub met kleine korreltjes, en dus best een gezichts scrub (die zijn altijd zachter). Heb je dan weer ene droge en zeer egale huid? Dan kan het geen kwaad om al eens een body scrub te gebruiken als je die toch thuis hebt liggen. Scrubben doe je best 1x per week. ZEKER NIET ELKE DAG, zoals reinigen. Het kan ook 2x per week, maar ik verkies toch 1x.

Dit doe je met eee scrub, ik heb deze van de hema:

(ook een gewone tube)

♥ Hoe ga je te werk?
De techniek is een beejt hetzelfde als het reinigen. Maar je mag echt niet te hard wrijven, want het is een scrub! Je voelt het wel dat er korreltjes inzitten, maar dat is normaal. Achteraf ook gewoon afspoelen, maar er blijft wel vaak wat aan jouw gezicht hangen dus let daar voor op, en afdeppen.


3) Het hydrateren
♥ Als je hebt ge scrubt kan je wel het gevoel hebben dat jouw huid een beetje 'kapot' is zeg ik maar, maar de poriën staan nu gewoon open. Toch is het belangrijk om na het scrubben (en eventueel ook na het reinigen, maar dat moet niet altijd) je huid te hydrateren. 

♥ Dit doe je met een hydraterende creme of dagverzorging. Ik heb deze van Louis Widmer:


♥ Hoe ga je te werk?
Het is erg simpel, je smeert de crème gewoon uit over je hele gezicht, en je moet niets afwassen, het dringt de huid vanzelf wel binnen. Bij deze crème blinkt je huid niet, en dat is toch wel positief.


Dagelijkse make-up
1) de huid
♥ Als eerste moet je een basislaagje hebben. Ik gebruik deze dagcrème met tint. Hij is super goed.


♥ Vervolgens Gebruik ik BB crème van essence, omdat de crème hierboven niet zoveel tint bevat.


♥ Daarna werk ik nog enkele oneffenheden weg met concealer. Deze heb ik ook van essence. 

Hij heeft wel een bepaalde werkwijze:
Je neemt wat concealer op je vinger (in dit geval is het ene stick, dus kan je het meteen p je huid deppen), je dept het op de plaats die nodig is, NIET wrijven, en dan moet je langs de kantjes wat deppen zodat het een overgang heeft & waardoor je het dus niet merkt. Je koopt best ene lichtere dan een donkerdere, anders zie je het echt zeer hard!

2) de ogen
Na de huid doe ik altijd mijn ogen. 

♥ Als eerste gebruik ik een wimperkruller. Deze kocht ik bij de action, maar hij werkt zeer goed. Ik heb wel geen korte wimpers, maar erg lang zijn ze nu ook niet.


♥ Daarna, dé mascara. Ik heb deze van 2b, het is een dunne, waterproof die geen klonters achterlaat, ik ben er zeeeer content van! Kon me geen betere wensen.


 ♥ Tot slot doe ik een kleine subtiele lipgloss van de H&M aan. Hij blinkt een beetje, maar heeft een zeer zachte en lichte kleur, erg mooi!


Zo, dat was het. 
Q: Wat vinden jullie van mijn tips & gaan jullie ze opvolgen?

XOXO, E. ♥

4 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter! Ik vind het altijd fijn om die te lezen. Dat herinnert me waarom ik het bloggen doe.